Zijden bloemen

Kunstbloemen

Mooie zijden bloemen zijn bijna levensecht en brengen de sfeer van echte bloemen in huis. Je kunt er alleen veel langer van genieten! Water geven, groen water in de vaas, half verwelkt boeket enz. enz. het is allemaal voorbij met een mooi boeket zijden bloemen. Zijden bloemen worden in de volksmond veelal kunstbloemen genoemd. Mooie zijden bloemen van de beste kwaliteit bestel je online bij Flowers by Mirjam of haal ze zelf af in Veenendaal. Bekijk wel onze openingstijden zodat je niet voor niets komt. 

Levensechte kunst bloemen

Kunstbloemen zie je in allerlei kwaliteiten aangeboden worden. Soms zie je al van meters afstand dat het nep is. De kwaliteit van kunstbloemen is door de jaren heen sterk verbetert. Kunstbloemen van Flowers by Mirjam zijn bijna niet meer van echt te onderscheiden. Deze zijn zo natuurgetrouw mogelijk. Wij maken een strenge selectie uit het aanbod van alle producenten. De stelen van de takken lijken op echt hout en de zijde bloemen zijn gemaakt met een prachtig matte afwerking. 1 ding wil je niet, en dat is dat je bloemen glimmen en je dus ziet dat ze niet echt zijn. 

Kunstbloemen, een duurzaam alternatief voor echte bloemen

Met een bos kunstbloemen heb je dezelfde uitstraling als met een bos echte bloemen. Het enige wat kan ontbreken is de geur. Dit hoeft echter niet! Je maakt de bos nog natuurlijker door natuurlijk groen toe te voegen zoals Eucalyptus of gagel takken. Deze geven alsnog een heerlijke frisse geur af. Zo stellen wij ook onze boeketten samen. Het natuurlijk groen is al gedroogd of zijn soorten die indrogen. Het boeket heeft dus alsnog geen beperkte levensduur. Kunstbloemen hebben nog vele andere voordelen zoals onder andere:

  • Geen zorgen of bloemen water nodig hebben
  • Ideaal voor bedrijven en kantoren, geen onderhoud 
  • Langer plezier van een fleurige bos bloemen
  • Ideaal voor mensen met een huisdier of een allergie voor pollen
  • Geen onaangename geuren

Kunstbloemen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled plastic, waardoor ze dus milieuvriendelijk zijn. Het kweken van echte bloemen kost veel meer energie, maar ook water, voedingsstoffen etc. Gezien kunstbloemen geen water, voeding en onderhoud nodig hebben zijn ze veel duurzamer dan echte bloemen. 

Kunstboeket samenstellen

Het is zover, jij gaat jouw kunstboeket samenstellen. De kleur, het aantal en de lengte van de steel. Jij kunt het allemaal zelf bepalen bij het samenstellen van jouw boeket. Een kunstboeket samenstellen is relatief eenvoudig en bestaat uit 4 stappen:

  • Denk na over de kleur van het boeket. Wil je een veldboeket, een fleurig boeket of juist een sober, landelijk boeket. Kijk goed welke kleuren in jouw interieur passen.
  • Kies een pot of vaas voor je boeket.
  • Kies het soort bloemen dat je wilt gebruiken. Felle kleuren, of juist een traditioneel boeket. TIP: combineer met natuurlijk groen of mooie kunst takken!
  • Bestel je bloemen en zodra je ze hebt ontvangen kan het bloemschikken beginnen!

Bloemschikken met kunstbloemen

Ze zijn binnen! Het is dus zover. Het bloemschikken kan beginnen. Het leukste gedeelte, maar voor de 1 wat lastiger als de ander. Bij het bloemschikken met kunstbloemen is het goed om rekening te houden met verschillende afmetingen knoppen, bloemen en lengte van de stelen. Een groot voordeel van kunstbloemen is dat ze veel minder kwetsbaar zijn dan echte bloemen. In de stelen zit ijzerdraad waardoor je ze gemakkelijk in een gewenste vorm kunt buigen. Verwerk het groen en eventuele takken tussen jouw boeket en bind het stevig vast met binddraad. Jouw boeket is klaar! Geef hem een mooie plek en het genieten kan beginnen!

Is bloemschikken niet jouw ding en heb je liever een kant en klaar boeket of bloemstuk? Bestel dan een boeket, samengesteld door Flowers by Mirjam!

Bestel direct een bloemenvaas voor jouw boeket

Een mooi boeket verdient ook een mooie vaas of pot! De keuze voor welke vaas of pot is bij kunstbloemen erg belangrijk. Kunstbloemen hoef je niet vaak te vervangen. Een mooie pot voor jouw boeket is de investering dan ook zeker waard. Bekijk rustig ons gehele assortiment vazen. In plaats van een boeket kun je ook gebruik maken van onze mooie tulpenvazen, ook wel tuitenvaas genoemd. De tuiten van de vaas kun je eenvoudig voorzien van een aantal bloemen of takken. 

Kunstbloemen kopen

De prijzen van kunstbloemen liggen wat hoger dan van echte bloemen. De rekensom is echter snel gemaakt. Van een echt boeket kun je ongeveer een week genieten. Kunstbloemen gaan veel langer mee! Als jij continu een fleurig boeket op tafel wilt hoef je dus niet wekelijks bloemen te kopen. Zo is de investering in kunstbloemen snel terugverdiend. Bestel je kunstbloemen eenvoudig online bij Flowers by Mirjam!